Glock: Za sada ostajem u DTM-u

Nijemac ne razmišlja o povratku

Glock: Za sada ostajem u DTM-u

Nakon odlaska iz Formule 1, Timo Glock već drugu sezonu zaredom nastupa u DTM prvenstvu kao vozač ekipe BMW Team MTEK. U prvoj je osvojio 40 bodova što je bilo dovoljno za deveto mjesto ukupnog poretka, ove je odradio đest nastupa, najbolji je bio u Austriji gdje se dokopao postolja (trećem mjesto).

Nakon Austrije, Nijemac je prokomentarisao svoj eventualni povratak u Formulu 1.

" U ovom trenutku ne razmišljam o povratku u Formuli 1. Trenutno imamo tek nekoliko ekipa, možda tri - četiri koje su spremne platiti vozače, sve ostale uzimaju one koji će osigurati novac njima. Po meni to nije svrha sporta. Zbog svega toga ovog trenutka ne vidim budućnost u Formuli 1 i uopće ne razmišljam o tome. U DTM se zabavljam i bio bih sretan kada bi tu ostao narednih nekoliko godina " izjavio je Glock koji je vozio za Jordan, Toyotu, Virgin i Marussiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.