Glupost skupo koštala Hülkenberga

Suuber ''šupalj'' rezervoar

Glupost skupo koštala Hülkenberga

M. Maksimović

Mladog Nicu Hülkenberga mnogi vide kao vozača koji bi ove godine mogao biti jedno veliko ugodno iznenađenje. Prošle sezone je Nico bio vrlo dobar, osvojio je 63 boda, izborio je tri plasmana među pet najboljih, u Belgiji je završio kao četvrti kao vozač Force Indie.

U Australiji je osustao među prvima. Na kraju se ispostavilo kako je bolid Saubera imao problema i prije početka utrke. Problem je bio sa rezervoarom, tačnije sa gorivom. Kvar je bio takve prirode da se ne smije dogoditi jednoj ozbiljnoj ekipi. Rezervoar je bio šupalj.

 

''Problem je bio sa rezervoarom koji se nalazi ispod vozača. Rezervoar je napukao, tako nešto se nije dogodilo u mojoj dvadesetogodišnjoj karijeri tako nešto se nikada nije desilo'' rekao je Beat Zehnder, menadžer ekipe. Nakon završene utrke u Australiji, bolid je završio u Švicarskoj, dok će Nico u Maleziji koristiti novi. 

 

''Australija očito nije sretna za mene, treći put sam tamo vozio i treći put sam ostao praznih ruka. Naravno da sam razočaran, ali nikoga ne krivim'' istakao je Nico 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti