Godina dana od Schumacherove nesreće

Pao na skijanju u francuskim Alpama

Godina dana od Schumacherove nesreće

Prije tačno godinu dana u francuskom skijalištu Maribel, sedmerostruki prvak svijeta, Michael Schumacher doživio je tešku nesreću tokom skijanja, a danas nije poznato u kakvom je stanju ovaj veliki šampion. 

Oglasila se Sabine Kehm, menadžerka, Michaela Schumachera, ali nije ponudila konkretne odgovore. Istakla je samo kako je pred Schumacherom teška i duga borba, te da nije moguće napraviti pouzdanu prognozu po pitanju njegovog oporavka. 

Podsjetimo, Nijemac je nastradao u francuskim Alpama, kada je tokom skijanja pao i udario glavom u kamen. Direktor skijališta u Maribelu Christophe Gernigon-Lecomte kazao je kako je poznati vozač bio pri svijesti pri odlasku u bolnicu. Nakon toga Schumacher je pao u komu u kojoj je proveo šest mjeseci. Njegov oporavak nastavljen je u Lozani, a u septembru je prebačen na kućno liječenje.

Veliki broj navijača legendarnog vozača bio je uz Schumachera tokom čitave godine, a posebno u prvim danima borbe za život. Schumacher je jedini vozač Formule 1 kojem je pošlo za rukom da titulu prvaka osvoji sedam puta. Dva puta je to napravio sa Benettonom, a pet puta sa Ferrarijem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.