Graeme Hackland stigao u Williams

Novi IT direktor

Graeme Hackland stigao u Williams

U ekipi Williamsa nova promjena. Iz Lotusa u ekipu stiže Graeme Hackland koji će u Williamsu biti direktor IT (Informacione Tehnologije). U ovoj ulozi Graeme će imati sveukupnu tehničku i operativnu odgovornost za sve IT projekte u okviru Williams Grupacije.

Pored te uloge, Graeme će se priključiti i Izvršnom odboru same Grupacije

" Posebno mi je zadovoljstvo što ću raditi u ekipi Williamsa kao IT direktor. Williams ima odličan inženjering, dok Williams Advanced Engineering ima zavidnu reputaciju u svjetski poznatim tehničkim inovacijama. S obzirom na moju ljubav prema tehnologiji, uzbuđen sam što ću  igrati važnu ulogu u budućim uspjesima Williamsa" naglašava Hackland koji je od 1997. godine radio u Benettonu. U Lotusu je od 2010. godine bio direktor Informacione Tehnologije.

" Graeme je osoba koja može povući našu kompletnu IT infrastrukturu prema naprijed i njegovo veliko znanje u operativnom okruženju Formule 1 je  neprocjenjivo" istakao je izvršni direktor Grupacije Mike O'Driscoll

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.