Grosjean: Nisam očekivao Boullierov odlazak

Francuski vozač o promjenama u Lotusu

Grosjean: Nisam očekivao Boullierov odlazak

Francuski vozač u Lotusu, Romain Grosjean tvrdi kako nije očekivao da će Eric Boulier na kraju ipak napustiti njihovu ekipu.

Romain Grosjean tvrdi kako nije očekivao da će Eric Boulier na kraju ipak napustiti njihovu ekipu. Špekulacije o odlasku Boulliera su se pojavile onog trenutka kada je potvrđeno kako Martin Whitemarsh napušta ekipu McLarena. Boullier je u Lotusu od 2010. godine imao ulogu šefa tima i svakako je jednim dijelom zaslužan za četvrto mjesto Lotusa u poretku konstruktora. Iako nije zvanično potvrđeno, Boulliera će za sada zamijeniti Gerard Lopez.

"Nisam očekivao da će Boullier napustiti ekipu. Njegov odlazak je veliko iznenađenje. Sada moramo pronaći nekoga ko će na najbolji način zamijeniti Erica koji je odlično vodio ekipu i pored svih problema. Iza nas je težak period, ali stvari su se pokrenule, idu na bolje i to je razlog našeg optimizma. Boullier je otišao i također ima priliku da napreduje u svojoj karijeri", kaže Grosjean.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.