Grosjean ostaje u Lotusu

Massa i Hulkenberg kandidati za drugo mjesto

Grosjean ostaje u Lotusu

Ekipa Lotusa je nakon serije odlazaka napokon potvrdila i jedan ostanak. Francuz Romain Grosjean će voziti za Lotus i naredne godine, dok su kandidati za drugo mjesto Felipe Massa i Nico Hulkenberg. Ako je suditi po izjavi Erica Boulliera onda bi prednost trebao imati iskusni Massa.

"U 2014. godini, iskustvo biće veoma značajnije od brzine", poručio je Boullier, ali i dodao " Šanse su podjednake. Vozač koji bude vozio naredne godine za nas imat će priliku da potpiše dvogodišnji ugovor"

Nico Hulkenberg je u četiri godine vozio za Williams, Force Indiju i Sauber te je ostvario dosta dobre rezultate u slabim bolidima. Prošle godine je imao dva plasmana na peto mjesto, jednom je bio i četvrti dok je ove godine peto mjesto zauzeo u Monzi. Međutim, Nico je već jednom bio u sličnoj situaciji 2010. s Williamsom, pa mu dobra vožnja nije pomogla da zadrži mjesto u ekipi.

sa druge strane Felipe Massa iza sebe ima jakog menadžera, Nicolasa Todta, sina predsjednika FIA-e kojem ne bi trebao imati problema oko pronalaska sponzora, što nije za odbaciti kada je u pitanju Lotus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.