Grosjean: Spreman sam preuzeti ulogu lidera

Francuz u Lotusu pun optimizma

Grosjean: Spreman sam preuzeti ulogu lidera

Sezonu je završio na sedmom mjestu sa 132 osvojena boda. Šest puta se našao na postolju, na VN SAD je bio drugi, preostalih pet puta treći. Ono što je svakako važno jeste podatak da je Romain Grosjean tri puta zaredom završio na trećem mjestu (Koreja - Japan - Indija).

Francuzu je samopouzdanje naravno poraslo i čvrsto vjeruje da bi naredne godine trebao biti pravi rival Sebastianu Vettelu.

" Mislim da sam se dokazao kao jedan od najboljih vozača. Bilo je potrebno određeno vrijeme dosta teško rada da bi došao do te tačke, zato sam ponosan. Čak mislim da naredne godine mogu napraviti i bolje rezultate. Nakon svega što mi se dogodilo u 2012.godini nije bila čitati razne komentare uz sve to niti ja sam nisam bio zadovoljan onim što sam radio. Sada je situacija drugačija" kaže Grosjean koji nakon odlaska Raikkonena postaje prvi vozač Lotusa.

" Ja poznajem ekipu, oni poznaju mene. Naporno radimo i ono što je najvažnije spremni smo jedini drugima reći u lice kada nešto ne funkcioniđe, kada ne vozim dobro. Ja sam spreman preuzeti ulogu lidera ekipa" tvrdi Grosjean .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.