Gutierrez: Biće užitak voziti prvu noćnu utrku u karijeri

Mladi meksički vozač najavljuje VN Bahreina

Gutierrez: Biće užitak voziti prvu noćnu utrku u karijeri

Mladi Meksikanac za volanom Saubera Esteban Gutierrez nije najbolje otvorio novu sezonu Formule 1, pa će popravni ispit imati već za vikend u Bahreinu.

Gutierrez je u Australiji na otvaranju sezone završio na 12. mjestu, dok trku na stazi Sepang u Maleziji nije uspio ni završiti. 22-godišnji Gutierrez mnogo očekuje od staze u Bahreinu.

"Bahrein je staza koju svi dobro poznajemo. Imali smo dobre nastupe ovdje na zimskim testiranjima, pa će biti zanimljivo vidjeti naše nastupe nakon prve dvije utrke", najavljuje Veliku nagradu Bahreina Esteban Gutierrez.

"Nisam najbolje otvorio sezonu, pa se iskreno nadam da ću u Bahreinu pokazati da sam nešto naučio iz grešaka koje sam napravio na prve dvije utrke. Biće užitak voziti prvi put noćnu utrku, pa i zbog toga imam veliki motiv da ostvarim dobar rezultat", istakao je Gutierrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.