Haas F1 Team traži vozače za za ekipu

Haas razgovarao sa Gutierrezom

Haas F1 Team traži vozače za za ekipu

Američki Haas F1 Team užurbano radi u slaganju vozačke postave za svoju debitantsku sezonu. Od trenutka kada je potvrđeno da će se ova ekipa naći na gridu počelo se špekulisati o vozačkoj postavi. 

Za sada niti jedno ime nije zvanično potvrđeno, ali je gazda ekipa Gene Haas obavio između ostalog razgovor sa Estebanom Gutierrezom. Gutierrez je očito prva opcija iako se dugo vremena spominjao Aleksandar Rossi, međutim, sada nije tako. Haas je najavio kako će njihovi vozači biti vjerovatno članovi ekipa koji su nezadovoljni napretkom svojih trenutačnih ekipa. Gutierrez je posljednje tri sezone vozio za ekipu Saubera 

" Vozači koje bismo uzeli su oni koji će biti nezadovoljni radom svog tima i u nama bi vidjeli alternativu. F1 je šahovsko polje i teško je reći koji vozači će biti u takvoj situaciji " kaže Haas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.