Hakkinen: Magnussen agresivnom vožnjom najviše sebi šteti

Savjetuje vozača Haasa

Hakkinen: Magnussen agresivnom vožnjom najviše sebi šteti

E. Čaušević

Legendarni vozač Formule 1, Mika Hakkinen, odlučio je savjetovati vozača Haasa, Kevina Magnussena, o njegovom stilu vožnje u ovoj sezoni.

Magnussen je odlučio dosta agresivno pristupati utrkama u ovoj sezoni što ga je itekako koštalo. Nakon što je imao incidente sa Pierreom Gasleyjem i Charlesom Leclercom oglasio se legendarni dvostruki svjetski prvak F1 koji je dao nekoliko savjeta Magnussenu.

Vozač Haasa je dobro krenuo u ovoj sezoni i uprvih pet utrka osvojio je 19 bodova koliko je bio njegov saldo na kraju prošle godine. Napredak Haasa što se tiče bolida je evidentan, no Magnussena su incidenti koštali većeg broja bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

"Kevina znam dosta dugo i drago mi je da ostvaruje dobre rezultate u ovoj sezoni. Ipak, bitno je da mora znati do kojih granica može ići kako ne bi ugrozio sebe i druge vozače. Ne smije ponavljati greške kao u incidentu s Gaslyjem. Takvom vožnjom sebe prikažeš svijetu na pogrešan način", rekao je Hakkinen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi