Häkkinen: Vettel mora poštovati timske naredbe

Bivši svjetski prvak kritikuje aktuelnog

Häkkinen: Vettel mora poštovati timske naredbe

Bivši dvostruki svjetski prvak Mika Häkkinen, prokomentarisao je ponašanje aktuelnog prvaka Sebastiana Vettela na posljednjoj utrci u Kini. Vettel je na kraju utrke tvrdio kako je propustio timskog kolegu, u početku se nije tako činilo. Pogotovo nakon prvih poruka koje su stigle radio vezom u oba pravca.

" Sigurno je za Vettela neugodno iznenađenje što ga Ricciardo pobjeđuje ali naredbe unutar ekipe se moraju poštovati. Ja sam i prošle godine bio iznenađen Vettelovim ponašanjem prema ekipi, a to se sada nastavlja. Takvo ponašanje mu može naškoditi prije ili kasnije. Možda planira promijeniti ekipu, međutim sada se ne ponaša onako kako bi trebao " naglasio je Häkkinen koji se dotakao situaciju i u Ferrariju.

Promjena je ponekad potrebna. Teško je reći je li Ferrari donio ispravnu odluku, ali kada velike kompanije ne isporučuju rezultate, šefovi odlaze. Vrijeme će pokazati kako će se Marco snaći, ali ako nemate puno iskustva u Formuli 1, bit će vam teško posložiti stvari " zaključio je iskusni Finac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.