Hamilton: Bit će teško zaustaviti Vettela

Pole na domaćem terenu

Hamilton: Bit će teško zaustaviti Vettela

M. Maksimović

Lewis Hamilton je na domaćem terenu pole position, 27. u karijeri. Na stazi gdje je slavio jednom, tamo 2008.godine kao vozač McLaren Mercedesa ispred Nicka Heidfelda i Rubensa Barrichella. U međuvremenu su se i Nijemac i Brazilac povukli, Britanac je došao u Mercedes.

Zanimljivo, godinu dana ranije u prvom F1 nastupu na  Silverstoneu, Lewis je imao najbolje vrijeme kvalifikacija.

'Osjećaj je upravo takav, kao i 2007.godine. Ispunjene tribine, sjajna atmosfera, pravo je zadovoljstvo vidjeti ovoliko navijača. Ovaj brzi krug posvećujem njima. Ekipa radi puno kako bi bolid iz utrke u utrku bio bolji, ali ja se baš nisam osjećao idealno tokom prvog dana. Na kraju sam odradio jedan pravi krug i sada sam tu. Bez obzira na to, čeka nas teška utrka, bit će teško zaustaviti Sebastiana Vettela, ali ja ću kao i cijela ekipa dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat'' rekao je Hamilton po završetku kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.