Hamilton: Drago mi je zbog Ferrarija

Lewis očekuje tešku utrku

Hamilton: Drago mi je zbog Ferrarija

Lewis Hamilton je danas ostvario svoj 40. pole position, trenutačno ima pet manje od trećplasiranog Sebastiana Vettela kojeg bi vrlo lako mogao prestići ove sezone.

Imao je problema Lewis i tokom slobodnih treninga, u kvalifikacijama je nekoliko puta zapeo u saobraćaju, ali je opet bio ispod 1:50.

"Uvijek je teško kada prvi put izađete na mokru stazu. Sa jedne strane ne želiti riskirati, sa druge opet želite dobar i brz krug. Ja sam odlučio pritiskati odmah od početka. Ekipa je opet odradili veliki dio posla i osigurala nam je novi pole postion. Sigurno nas čeka teška utrka jer je start sat vremena ranije, za očekivati je da temperature budu visoke, da gume budu pod velikim opterećenjem. Što se tiče Ferrarija, moram priznati da mi je drago, da su uspjeli doći nama ovako blizu. Ja sam upozoravao i prije kvalifikacija, a Malezija je pokazala da imamo suparnika s kojima se možemo utrkivati" naglasio je
Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti