Hamilton iznenađen brzinom Mercedesa

Očekuje tešku utrku

Hamilton iznenađen brzinom Mercedesa

M. Maksimović

Lewis Hamilton je jučer još jednom pokazao da mu staza u Mađarskoj odgovara, s obzirom na tri pobjede i tri polea. Ovaj posljednji treći, Britanac priznaje, malo ga je iznenadio.

Tačnije iznenadila ga je brzina Mercedesa i opet bez obzira na pole, opet Hamiltona nije favorit. Iako je staza takva da ne bi smo ostali iznenađeni da recimo startni poredak bude “prepisan“ danas na kraju utrke.

“Ostao sam iznenađen kada sam vidio da imam najbolje vrijeme u cilju. Priznajem da sam očekivao da Sebastian bude taj koji će izboriti pole position. Čak nisam ni imao osjećaj da je krug bio pretjerano dobar.Sigurno je da nas očekuje teška utrka, prva krivina bi vrlo lako mogla biti presudna.Sigurno je da će naši konkurenti biti brzi i bit će teško ostati na prvom mjestu“ još jednom je na presici ponovio Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.