Hamilton najbrži na početku vikenda u Njemačkoj

U sjeni prijetnji bojkotom

Hamilton najbrži na početku vikenda u Njemačkoj

M. Maksimović

Uz određenu tenziju koja se svakako osjećala, vozači su u Njemačkoj odradili prvi slobodni trening. Vozači i bolidi Mercedesa su još jednom pokazali kako vrlo dobro funkcionišu u posljednje vrijeme.

Lewis Hamilton je uspio odraditi krug u vremenu 1:32.349, nakon čega je stigao odgovor timskog kolege Nice Rosberga koji odrađuje krug u vremenu 1:31.973. Tu nije bio kraj nadmudrivanju dvojice vozača Mercedesa, jer je ipak na kraju Lewis Hamilton sa 1:31.74 najbrži. Najbliži Mercedesima je bio Mark Webber ispred Sutila, Raikkonena i Masse. Svi ovi vozači su koristili medium gume.

Bolidi Ferrarija su imali problema, Fernando Alonso je već u instalacijskom krugu morao parkirati bolid pored staze.Nezvanično, problem je bio u elektronici. Felipe Massa je bio nešto bolji, prvi slobodni trening zaključio je šesto mjestu. Svjetski prvak Sebastian Vettel, probao je u završnici popraviti vrijeme, nije bolje mogao od osmog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.