Hamilton ne zna zašto je bio brz !
Druga pobjeda ove sezone

Hamilton se izjednačio sa Stirlingom Mossom

Hamilton ne zna zašto je bio brz !

M. Maksimović

Sudeći po vremenima koja smo ostvarili u petak, teško da se možemo uključiti u borbu za pole position.Nemamo brzinu kao Red Bull i Ferrari u letećm krugu'' govorio je u petak Lewis Hamilton koji će samo dva dana kasnije slaviti pobjedu na utrci za VN Njemačke.

Već dan ranije je Lewis nakon kvalifikacija ostao iznenađen drugim mjestom, a onda je stigla i pobjeda, ukupno 16.u karijeri.Nakon nedelje se izjednačio sa Stirlingom Mossom.Šta se dogodilo sa McLarenom, teško može objasniti i sam Hamilton

''Ne znam šta se dogodilo, nisam očekivao da možemo biti ovako brzi.Ne znam da li su razlog uslovi na stazi ili novi dijelovi iako iskreno, u Njemačku nismo stigli sa previše novih dijelova.Za nas je najvažnije da smo pobjedili, ali je i dalje pred nama dug put prije nego nastavimo u kontinuitetu ostvarivati velike rezultate.U Njemačkoj sam opet bio agresivan, ali sam napravio par sjajnih poteza kakve već duže vremena nisam.Vidjeli ste da smo imali problema sa DRS-om, pa smo imali problema.Ako uspijemo unaprijediti to područje možemo se nadati uspješnom nastavku sezone'' kaže Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.