Hamilton sve ponovio i na drugom slobodnom treningu

Opet najbrži McLaren

Hamilton sve ponovio i na drugom slobodnom treningu

M. Maksimović

Lewis Hamilton je nastavio u sjajnom ritmu na početku vikenda u Sepangu. Britanc je postavio najbolje vrijeme i na drugom slobodnom treningu, tri i pol desetinke sekunde je bio brži od drugoplasiranog Michaela Schumachera.

Na drugom slobodnom treningu Hamilton je već na početku postavio najbolje vrijeme, ali je prvo mjesto preuzeo Daniel Ricciardo. Lewis je uzvratio, ali je deset minuta kasnije prvo mjesto prepustio Michaelu Schumacheru koji je u tom periodu imao vrlo malo goriva u svom bolidu. Tada Hamilton odgovara prvo sa krugom u vremenu 1:38.513, koji će popraviti odmah na 1:38.172, što je najbolje vrijeme drugog slobodnog treninga.

Schuamcher je ostao na drugo mjesto, dok se na treće sa 1.38.535 probio Jenson Button kojeg su ovaj put mučile kočnice. Najbolji Red Bull je bio onaj Marka Webbera na sedmom mjestu sa 1.39:133, dok je Vettel bio tek deseti sa 1:39.402.Iako su domaćini na Sepangu najavljivali kišu, kiše nije bilo a temperatura se penjala do visokih 45 stepeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.