Hamiltonu najbrži krug, Raikkonen završio u ogradi

Prvi slobodni trening u Koreji

Hamiltonu najbrži krug, Raikkonen završio u ogradi

Lewis Hamilton je imao najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Koreje. Hamilton je na polovini prvog slobodnog treninga odvozio najbolji krug u vremenu 1:39.630.

Vettel je u tom trenutku bio najbrži na stazi, ali je morao svoje vrijeme popravljati u posljednjim momentima. Na kraju je ostao kratak tri desetinke ali na daleko lošijim gumama nego što su to bile Hamiltonove. Mark Webber je dosta dobro odradio prvi slobodni trening, na kraju je sa 1:39.816 završio kao treći.

Kimi Raikkonen se našao u bolidu Lotusa ali je Finac neugodno izletio u 17. krivini, pa je završio u zaštitnoj ogradi. Nešto slično se dogodilo i Rodolfu Gonzalezu koji je stradao u ranoj fazi treninga i to u 13. krivini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.