Hamiltonu prvi slobodni trening u Singapuru

Svi na tvrdoj komponenti guma

Hamiltonu prvi slobodni trening u Singapuru

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton ostvario je najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu u Singapuru. Hamilton je već na polovini slobodnog treninga bio vlasnik najbržeg vremena, kojeg će nešto kasnije popraviti na krajnjih 1:47.055.

Najbliži Hamiltonu bio je Australac u Red Bullu, Mark Webber sa 1:47.420, dok je Sebastian Vettel ostao na trećem mjestu. Svjetski prvak je odvozio krug manje od Hamiltona i Webbera, sa vremenom 1:47.885. Među pet najboljih našli su se Nico Rosberg i Kimi Raikkonen.

Zanimljivo, niti jedan od vozača na prvom slobodnom treningu nije koristio meku komponentu, svi su se odlučili za tvrdu u simulaciji dužih stintova.

Ono što je svakako važno spomenuti, jeste promjena na krivini broj deset. Nakon određenih preprevki, kroz taj zavoj se prolazi 40km/h brže. Pojedini vozači su imali problema sa bolidima. Romain Grosjean je tek 20-tak minuta prije kraja treninga izašao na stazu, dok je Alonsa mučio balans bolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.