Hoće li Briatore biti istjeran i iz fudbala?
Pedesetdevetogodišnji Flavio Briatore i njegova žena, Wonderbra model Elisabetta Gregoraci

Šef Renaulta ne ispunjava moralne kriterije

Hoće li Briatore biti istjeran i iz fudbala?

M. Skaka

Flavio Briatore napustio je tim Renaulta u Formuli 1, nakon što je optužen za namještanje utrke u Singapuru 2008. godine. Renault je objavio da je Briatore “moralno odgovoran” za incident koji je uzrokovao veliki rizik za život i zadravlje Nelsona Piqueta Jr. koji se namjerno slupao, FIA prijeti da će ga potpuno izbaciti iz auto-moto sporta, a sada se čini da bi mu isti zločin mogao donijeti i zabranu rada u fudbalu, gdje je suvlasnik londonskog QPR.

Ukoliko Briatore dobije zabranu od FIA-e, suvlasnik QPR-a neće biti podoban ni za rad u engleskoj fudbalskoj ligi koja ima pravilo da osoba ne može biti vlasnik većinskog dijela kluba ukoliko ima zabranu rada u administrativnim tijelima nekog drugog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.