Hoće li neko zvanično potvrditi kako je stradao Schumacher?

Policija počela istragu

Hoće li neko zvanično potvrditi kako je stradao Schumacher?

Šta se tačno dogodilo na skijalištu u Francuskoj? To je pitanje koje interesuje mnoge, jer čini se kako još uvijek prave, potvrđene informacije ili priče nema. Znamo kako je počelo.

Prvo se pojavila informacija kako je Michael (koji je sjajan skijaš) skijao na divljoj stazi, pa je pao jer nije bilo dovoljni snijega, a onda se dva dana kasnije pojavila nova koja kaže kako je prije nesreće Schumacher navodno pomagao kćerki svog prijatelja kada je naletio na kamen nakon čega je katapultiran u zrak.

Navodno je tada prilikom pada udario glavom u jedan drugi kamen. Prvo se pričalo o tome kako je Michael skijao brzo, dok je njegova glasnogovornica Sabine Kehm izjavila kako je Schumacher u kobnom trenutku skijao dosta sporo.

Francuski list  "Dauphine Libere" je na dan Michaelov rođendana napisao kako je Schumacher na dan nesreće skijao s kamerom na kacigi, ali još nije poznato je li ona bila uključena tokom kobnog pada. Policija nije željela komentirati otkriće bez dogovora sa porodicom. Njemački "Bild" piše kako je kameru već zaplijenila policija koja istražuje uzroke nesreće.

Pored kacige, odnosno kamere, francuska policija će ispitati i Michaelovu glasnogovornicu Sabine Kehm, odnosno četrnaestogodišnjeg sina Micka, koji je opet, prema još nepotvrđenim informacijama, skijao s ocem u trenutku nesreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.