Hockenheim domaćin VN Njemačke umjesto Nürburgringa
Foto: epa.eu

Promjena staze

Hockenheim domaćin VN Njemačke umjesto Nürburgringa

Ovogodišnja Velika Nagrada Njemačke u svjetskom prvenstvu formule 1 održat će se na stazi u Hockenheimu, a ne u Nürburgringu kako je prvobitno bilo planirano.

Nürburgring je otpao zbog finansijskih problema novog vlasnika trkališta Rusa Viktora Karitonina, objavio je prvi čovjek formule 1 Bernie Ecclestone.

"Sastao sam se prošle sedmice sa novim vlasnikom. Karitonin nije djelovao previše zainteresovan za ideju da potroši svoj novac, iako bi želio zadržati utrku", kazao je Ecclestone.

Novi većinski vlasnik Nürburgringa od oktobra prošle godine je ruski tajkun Karitonin, koji se obogatio u farmaceutskoj industriji.

Termin utrke ostao je isti, 19. juli, a početak sezone zakazan je za 15. mart u Australiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.