Honda ipak dolazi u Evropu

Postrojenja u Milton Keynesu

Honda ipak dolazi u Evropu

M. Maksimović

U novu F1 avanturu, japanski proizvođač Honda ulazi iz Velike Britanije. Honda se kao što je poznato 2015.godine preko McLarena vraća u Formulu 1, a svoju evropsku bazu imat će u Milton Keynesu, u Velikoj Britaniji.

Japanci su priveliki kraju svoje planove u postrojenju koje je već pripremljeno za Mugen, dio Honde. Razvoj i proizvodnja novih V6 turbo motora pokrenuta je još ranije u postrojenjima koja se nalaze u Tochigi, međutim Japanci su planirali još jednu bazu za osoblje i pomoćne operacije u Velikoj Britaniji. Pomenuto postrojenje u rad će biti pušteno do juna naredne godine.

Yasuhisa Arai, šef Honde za moto sport kaže:


"Od trenutka kada smo potvrdili našu novu operativnu bazu u Evropi, naše pripreme za povratak u Formulu 1 su postale specifičnije, ali i konkretnije. Da smo ispratili očekivanja naših fanova, moramo ubrzati razvoj naših motora".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.