Honda nastavila trend propadanja timova F1

Samo jedna u nizu

Honda nastavila trend propadanja timova F1

A. Beganović

Odustajanje momčadi Honde iz Svjetskog prvenstva Formule 1 samo je nastavak propadanja nekada slavnih i velikih momčadi.

SportSport.ba prezentuje Vam kratku analizu timova koji su do sada odustali iz "letećeg cirkusa":

Arrows je jedna od ekipa sa najviše nastupa (382 starta) svojih bolida u F1,ali isto tako i momčad koja u 25 godina nikad nije ostvarila pobjedu. Momčad se povukla iz takmičenja usred sezone 2002, a službeno je ugašena u januaru 2003. godine.

Prost je momčad bivšeg četvorostrukog svjetskog prvaka Alaina Prosta. Pojavila se 1997. godine kao nasljednik momčadi Ligiera, ali 2002. godine "veliki" Francuz je morao proglasiti bankrot.

Lola je napustila F1 1993. godine, nakon toga vraća se 1997, ali se opet raspada nakon samo dvijhe utrke.

Brabham je nekada jedna od najslavnijih momčadi koja se ugasila 1992. godine nakon što je propalo sponzorstvo.

Lotus je poznata momčad za sve ljubitelje brzine, koja se također radi otkazivanja sponzorstva raspala 1995. godine.

1995. godine sa scene nestale su i momčadi Simtek, Forti i Pacific, a godinu ranije se povukao Larrousse.

Početkom 1990-ih sa scene su nestali timovi March, Dallara, Eurobrun, a prije njih i BRM, Cooper, Matra i Vanwall.

Uzadnjih nekoliko godina nestalo je puno imena, ali su momčadi kupljene i nastavile su djelovati pod drugim imenima: Minardi (Toro Rosso), Tyrell ( BAR-Honda), Jordan ( Midland, Spyker), Jaguar (Red Bull).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti