Horner: Još ću razgovarati sa Sebastianom

Vettel podigao prašinu u Red Bullu

Horner: Još ću razgovarati sa Sebastianom

M. Maksimović

Stvari su se otele kontroli, veliko je pitanje kako će funkcionisati odnos na relaciji Vettel - Webber u nastavku sezone. Po završetku utrke, Mark Webber je izjavio kako će Sebastian i ovaj put biti zaštićen međutim to se nije dogodilo. 

Red Bullov šef, Christian Horner je oštro kritikovao ponašanje svjetskog prvaka na stazi. 

 

''Jasno je znao šta smo mu rekli. Poruka je bila jasna, ali je on očito čuo ono što je želio da čuje. U tom trenutku on sigurno ne bi poslušao niti naše upute da eventualno propusti Webbera,'' rekao je Horner koji je još u Maleziji razgovarao sa obojicom vozača, ali je najavio nove razgovore sa Sebastianom Vettelom.

 

''Sebastian i ja smo već razgovarali, ali ćemo sigurno još koji put do utrke u Kini. Ovo su stvari koje se pričaju iza zatvorenih vrata. Trebamo biti iskreni i reći da između Vettela i Webbera nema prevelikog povjerenja još od Turske 2010. godine. Ono što je svakako važno jeste da se ipak kao vozači poštuju. Oni su vozači, idu do limita, to je njima u krvi,'' istakao je Horner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.