Hrabar potez Red Bulla, nastavit će razvijati Hondine motore

Austrijanci ostaju u Formuli 1

Hrabar potez Red Bulla, nastavit će razvijati Hondine motore

A. Čaušević

Red Bull će se takmičiti u Formuli 1 i od 2022. godine nakon što su u austrijskom timu odlučili da lično počnu razvijati pogonske jedinice Honde.

Red Bull je proteklih nekoliko godina koristio motore Honde, a ovaj proizvođač motora će se iz Formule 1 povući krajem predstojeće sezone.

"Nakon FIA-ine odluke da zamrzne razvoj pogonskih jedinica od 2022. uspjeli smo postići dogovor o nastavku korištenja Hondinih pogonskih jedinica pod svojim brendom", rekao je čelnik ekipe Helmut Marko.

Red Bull se tako odlučio za veoma hrabra potez. U međuvremenu bit će oformljen i novi udjel unutar tima koji će se baviti pogonskim jedinicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi