Hulkenberg je zaista jedan od najvećih pehova u Formuli 1

Trebao voziti umjesto Pereza, ali bolid se pokvario

Hulkenberg je zaista jedan od najvećih pehova u Formuli 1

Jedan od najvećih pehova u svijetu Formule 1 je Nijemac Nico Hulkenberg. 

Danas smo vidjeli još jedan dokaz za to i to pred trku za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstoneu.

Hulkenberg je trebao voziti trku za Racing Point jer je vozač ove ekipe Sergio Perez zaražen koronavirusom.

Ipak, nekoliko minuta pred trku bolid se pokvario i nije mogao da se upali pa je Nijemac morao odustati i prije nego što je trka počela.

On je u jučerašnjim kvalifikacijama bio 13-ti što dokazuje da se danas mogao boriti za bodove, ali do te mogućnosti ipak nije došao.

Inače, on je poznat kao veiki peh jer je vozač s najviše trka u Formuli 1 bez pobjedničkog postolja. U karijeri je vozio čak 177 trka, ali ni jednom nije uspio da ostvari jednu od prve tri pozicije.

Upitno je da li ćemo ga sljedeće sedmice gledati na istoj ovoj stazi jer to zavisi od zdravstvenog stanja Sergija Pereza.

Inače, danas je na Silverstoneu slavio Lewis Hamilton koji je trku završio na tri točka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi