I Ferrari bi prihvatio Rossa Brawna

Domenicali spreman ustupiti svoje mjesto

I Ferrari bi prihvatio Rossa Brawna

Ross Brawn na kraju sezone napušta ekipu Mercedesa i veliko je pitanje kojoj će novoj, eventualno staroj pridružiti. U redu stoje mnoge velike , Williams je prvi, pa onda McLaren, Honda također, sada se javio i Ferrari, tačnije Stefano Domenicali koji se spreman skloniti ukoliko se Brawn vrati.

Brawn je u Ferrariju proveo devet godina u periodu kada je ova ekipa bila uglavnom na vrhu. Svjestan je toga i Domenicali.

" Ako vidim da je to najbolje riješenje, ja ću se pomaknuti sa svog mjesta gotovo 100 posto. Ja želim da Ferrari opet pobjeđuje, jer u posljednje četiri godine smo mogli osvojiti barem dvije titule, ovako je Red Bull uzeo četiri. Detalji prave razliku. To je ono što nas frustrira, ali i motiviše. Ako stvari posložimo na svoje mjesto onda bi smo opet bili na pravom putu. Imam šefove koji su iznad mene i koji donose određene odluke, ali najvažnije je za sve da Ferrari pobjeđuje. Ja pošutuje Rossa kao prijatelja, kao profesionalca, ali trebamo pričekati, vidjeti šta će se deseti" kaže Domenicali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.