I Gerhard Berger stradao na skijanju

Austrijanac slomio ruku, već operisan

I Gerhard Berger stradao na skijanju

U situaciji kada ne znamo uopšte kako će se završiti priča nakon tragedije Michaela Schumachera, dogodila se još jedna. Austrijanac Gerhard Berger je pao i povrijedio ruku na jednom od skijališta u u Tirolu.

Ipak u ovom slučaju iz bolnice su potvrdili kako je Gerhard operisan i kako je na putu uspješnog oporavka. Berger je slično kao i Schuamcher skijao na opasnom dijelu te je prilikom pada udario u ogradu. Srećom, glava nije stradala, ali slomio je ruku i hitno je operiran u bolnici St. Johann.

Berger je u Formulu 1 stigao 1984. godine na utrci za VN Austrije kao vozač ATS-a. 1985. godine prelazi u Arrows, godinu kasnije u Benetton, nakon čega slijedi u Ferrariju.  U Ferrariu ostaje do 1989.god, a najbolji rezultat je ostvario godinu ranije kada je završio na trećem mjestu ukupnog poretka. 1989.god ostvaruje zadnju pobjedu u Ferrariu na stazi Estoril u Portugalu. Slijede godine u McLarenu, povratak u Ferrari (1994), odnosno još dvije sezone u Benettonu gdje je i završio aktivnu karijeru.

Kao vozač Ferrarija doživio je tešku nesreću u Imoli 1989. godine kada se njegov Ferrari zapalio nakon udaraca u zaštitnu ogradu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije