I McLaren predstavio novi bolid

Whitmarsh očekuje prave rezultate

I McLaren predstavio novi bolid

M. Maksimović
Teme:

Krenulo je. Ekipe predstavljaju bolide, nakon Lotusa a prije Ferrarija, na red je došao McLaren. Ekipa McLarena je u svom tehnološkom centru u Wokingu predstavila novi MP4-28.

Novi bolid su otkrili Jenson Button i Sergio Perez, a na stazi će se naći sljedeće sedmice kada krenu testiranja u Jerezu.I ovaj bolid dosta liči onom prošlogodišnjem, ali kako kaže Jenson Button '' pod kožom je potpuno nov''. Martin Whitmarsh je dosta optimističan u pogledu naredne sezone.

 

''U narednu sezonu ulazimo sa sjajnom vozačkom postavom.Tu su Jenson, Sergio Checo Perez, tu je sjajan bolid.  Naravno Perezu će biti potrebno određeno vrijeme da se prilagodi, ali on je sjajan momak koji je inteligendatan.Vjerujem da ćemo imati odličnu ekipu.Prilikom predstavljanja odali smo počast Bruceu McLarenu, Teddyju Mayeru, i Ronu Dennisu'' rekao je Whitmarsh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti