I sljedeća sezona Formule 1 s ovogodišnjim gumama

Jednoglasna odluka timova

I sljedeća sezona Formule 1 s ovogodišnjim gumama

A. Čaušević

Bolidi Formule 1 će i sljedeće godine koristiti iste gume kao i ove. Tu odluku su jednoglasno donijeli svi timovi. 

Nakon što nova specifikacija guma planirana za 2020. godinu nije zadovoljila zahtjeve timovi su odlučili da ništa ne mijenjaju za sljedeće izdanje najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu.

Timovi su nove gume testirali u Austinu i Abu Dhabiju, međutim nisu donijele očekivane i željene rezultate. Tačnije, protip guma za 2020. godinu je zaradio mnoge kritike.

"Nakon što je testirana i analizirana nova specifikacija guma za 2020., održano je glasanje u skladu sa člankom 12.6.1 tehničkog pravilnika. Glasanje je rezultiralo jednoglasnom odlukom timova da se zadrži specifikacija guma iz 2019. za 2020.“

"FIA se želi zahvaliti Pirelliju i svim timovima na njihovom radu i saradnji kako bi se poboljšale gume za 2020. i kasnije. U svakom slučaju, naučene lekcije će biti od velike vrijednosti u poboljšanju guma u budućnosti", saopštila je FIA.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi