I Toro Rosso predstavio novi bolid

Novi nos, novi motor, velike ambicije

I Toro Rosso predstavio novi bolid

Dan prije početka testiranja, ekipa Toro Rossa predstavila je novi bolid SRT9 za 2014. godinu. Za razliku od prošle sezone, sada Toro Rosso koristi  Renaultov agregat. Također i ovaj bolid ima novi nos baš kao što smo to vidjeli na ostalim bolidima koji su se predstavili protekle sedmice (McLaren, Williams, Sauber).

Prelazak na Renaultov motor osigurat će Toro Rossu saradnju na tehničkom planu sa ekipom Red Bulla. James Kay je bio zadužen za kompletan projekat oko novog bolida.

" Ovo je ne samo izazov za ekipu već prilika da se krenemo naprijed u poretku. Nova pravila traže od nas kompletno novu filozofiju dizajna. Ranijih godina smo puno uložili u postrojenja, novo osoblje, važnu ulogu je igrao James Key. Također važno je istaći da smo uspostavili odlične odnose sa Reanultovim inženjerima, što nije mala stvar s obzirom na četiri titule koje je Renault osvojio posljednjih godina" naglasio je šef ekipe Franz Tost.

Vozačka postava je poznata od ranije. Na mjesto Daniela Ricciarda je stigao  Daniil Kvyat, dok je njegov timski kolega Jean - Eric Vergne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.