Iannone najbrži na prvom treningu

Počinje vikend u Mugellu

Iannone najbrži na prvom treningu

Italijanski motociklista Andrea Iannone bio je najbrži tokom današnjeg prvog treninga u Mugellu. 

Vozač Suzukija za sada ima solidnu sezonu, a na domaćoj stazi je nagovijestio da bi mogao biti jedan od konkurenata za najviši plasman.

On je najbrži krug tokom današnjeg treninga odvezao u vremenu 1:47.253, dok je iza njega ostao Michaele Pirro sa oko pola sekunde zaostatka. Treći je završio Andrea Dovizioso na Ducatiju, a aktuelni šampion i lider u šampionatu Marc Marquez danas je bio tek šesti. Ljubimac domaće publike Valentino Rossi zauzeo je tek osmu poziciju.

Inače, drugi slobodni trening u Mugellu vozi se također danas od 14.05 sati, a kvalifikacije su na rasporedu sutra u istom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi