Igra sudbine: Grosjeanu život spasila stvar koju je smatrao nepotrebnom

Francuz nije u opasnosti

Igra sudbine: Grosjeanu život spasila stvar koju je smatrao nepotrebnom

A. Čaušević

Romain Grosjean je prošao bez težih povreda nakon što mu je eksplodirao bolid na strartu utrke za Veliku nagradu Bahreina. 

Nekoliko sati nakon nesreće javio se Grosjean iz bolnice. Francuski vozač je kazao kako mu je život spasio zaštitni sistem "halo".

"Prije nekoliko godina smatrao sam da je halo nepotreban, a danas smatram da je to najbolja stvar u F1, stvar bez koje vam se danas vjerovatno ne bi mogao obratiti", rekao je Grosjean.

Scena u kojoj Grosjean izlazi iz plamećeg vozila je obišla svijet. Na kraju je iskusni vozač prošao sa blažim povredama ruku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi