Isla: Nada raste iz dana u dan, važno je da je stabilan

Španski neurohirurg vjeruje da se Michael može oporaviti

Isla: Nada raste iz dana u dan, važno je da je stabilan

Sedmerostruki prvak svijeta u Formuli 1, Michael Schumacher i dalje je u komi, a njegovo stanje je nepromijenjeno. 

Nijemac se nalazi u bolnici u francuskom Grenobleu, gdje pokušava da pobijedi u još jednoj utrci. Onoj najvažnijoj u njegovom životu. Michael se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi, a Alberto Isla, neurohirurg koji je operisao Severiana Ballesterosa, španjolskog golfera, koji je umro od tumora na mozgu, smatra kako je nezahvalno davati bilo kakve prognoze. 

"Morate biti vrlo oprezni i teško je davati prognoze. Michael je imao jako tešku povredu glave i nesreća je bila veoma ozbiljna. Druga operacija, koja je izvedena u noći sa 30. na 31. nije bila tako opasna kao prva, ali nakon nje su se pojavili prvi znaci nade. I to što je još uvijek živ budi nadu još više," rekao je Isla. 

Isla vjeruje kako je jako dobar znak što je Michael još uvijek živ, 72 sata nakon nesreće su ključna, ali će Nijemac i ako se probudi vjerovatno osjećati posljedice. 

"Vrlo je moguće da će biti posljedica nakon ove nesreće. Ako preživi ove itekako opasne dane, onda će mu biti potrebno mnogo dana rehabilitacije. Volio bih da se oporavi u potpunosti i da povrati većinu normalnih funkcija, ali jako je rano o tome pričati. Nekada oporavak traje godinama, a ne mjesecima. Trebat će mu velika podrška," rekao je Isla. 

Gary Hartstein, doktor koji radi u Formuli 1 već 15 godina vjeruje kako je jako bitno njegovo trenutno stanje. "Mislim da je jako bitno da se situacija ne pogoršava. Bitno je da je stabilan. Stabilno je dobro, u ovom trenutku," rekao je Hartstein. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.