Italija domaćin dvije utrke Formule 1 i to na različitim stazama?

AMuS špekuliše

Italija domaćin dvije utrke Formule 1 i to na različitim stazama?

A. Čaušević

Nova sezona Formule 1 započet će sljdećeg vikenda u Austriji gdje će biti odvežene dvije utrke. Osim s Austrijom isti slučaj će biti s Njemačkom, a vjerovatno i Italijom.

Poznati njemački list Auto Motor und Sport piše kako će i Italija biti domaćin dvije utrke u novoj sezoni Formule 1 i to na dvije različite staze.

Naime, najbrži oktanski cirkus na svijetu osim u Monzi trebao bi gostovati i u Mugellu, stazi na kojoj se od 1994. godine voze trke MOTO GP šampionata.

Utrka na stazi u Mugellu bi se trebala voziti 13. septembra, odnosno sedmicu nakon one u Monzi. Bila bi to jubilarna 1000. utrka za Ferrari u Formuli 1.

Kako sada stvari stoje od utrke u Imoli neće biti ništa, dok je Hockheneim i dalje rezervna opcija u slučaju da se u međuvremenu otkaže neka od drugih Velikih nagrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi