Iz McLarena upozoravaju Alonsa, neće ga previše čekati

Španac još uvijek nije potvrdio za koga će voziti

Iz McLarena upozoravaju Alonsa, neće ga previše čekati

Iako ga već mnogi vide kao vozača McLarena, Fernando Alonso još uvijek nije zvanično potvrdio za koju ekipu će voziti naredne sezone. Za sada se nezvanično spominje ugovor vrijedan 70 miliona eura.

Kako vrijeme prolazi nervoza je sve veća jer se ne zna ko ostaje u Ferrariju, ko napušta McLaren. Fernando kaže kako posao nije završen.

" Razgovarao sam sa ljudima u Ferrariju koja bi to opcija bila najbolja za mene. Ja imam neke svoje ideje, međutim uporno me mediji posljednjih mjeseci povezuju sa nekom drugom ekipom. Godina iza nas je bila teška za Ferrari, ali i za mene. Bez obzira na to, Ferrari je velika ekipa koju ja cijenim i poštujem" kaže Alonso.

Iz ekipe McLarena Špancu šalju poruku kako je vremena sve manje, jer je i tamo nervoza velika. Pitanje je šta će biti sa Buttonom.

" Želimo da čujemo Fernandovu odluku, najkasnije do utrke u Abu Dhabiju. Pregovarali smo, razgovarali, on želi to mjesto. Mi želimo da potpišemo trogodišnji ugovor, on želi jednogodišnji " kaže Boullier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.