Jack Miller od 2021. godine vozač Ducatija

Prešao u fabričku ekipu

Jack Miller od 2021. godine vozač Ducatija

Australac Jack Miller vozit će u narednoj sezoni za fabričku ekipu Ducatija, potvrđeno je danas iz ovog tima. 

Miller, koji je trenutno član Pramac Ducatija, već godinu dana povezuje se s prelaskom u fabričku ekipu, a sada je konačno došlo i do potpisa i to samo na jednu sezonu.

Ugovor je takav da ostavlja mogućnost 25-godišnjem vozaču da ostane još godinu dana ukoliko bude zadovoljio ukuse tima.

On je tako popunio već jedno mjesto u Ducatiju za 2021. godinu i drugo će se tražiti između sadašnjih vozača Danila Petruccija i Andrea Doviziosa iako se pretpostavlja da će na kraju upravo Dovizioso biti timski kolega Milleru.

Kada je u pitanju dosadašnja karijera Australca, on je ostvario jednu Moto GP pobjedu i to tokom 2016. godine s Hondom. Kasnije se još u pet navrata penjao na podijum.

Prošle sezone na Pramac Ducatiju završio je na osmoj poziciji u ukupnom poretku vozača sa 165 osvojenih bodova.

Za kraj samo dodajmo kako će on biti treći Australac koji vozi na Ducatiju i to nakon Troyja Baylissa i Caseyja Stonera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi