Jenson Button će voziti čitavu sezonu japanskog prvenstva
Proslavljeni vozač Formule1 počinje novo poglavlje u Japanu

Kao vozač Honde će se okušati u Super GT-u

Jenson Button će voziti čitavu sezonu japanskog prvenstva

Proslavljeni vozač Formule 1 i svjetski prvak iz 2009. godine Jenson Button će, kao vožač tima Honde, voziti čitavu sljedeću sezonu japanskog prvenstva.

Button se oprostio od Formule 1 2016. godine, iako je proteklu godinu "odradio" kao rezervni vozač McLarena, pa je tako u VN Monaca, u maju, mijenjao Fernanda Alonsa.

Britanski vozač je čini se sada konačno završio sa Formulom 1, ali će i dalje ostati iza volana.

Naime, nakon što je augustu vozio Super GT utrku japanskog prvenstva u Suzuki, čini se da će naredne godine voziti čitavu sezonu Super GT šampionata Japana.

Button će u Japanu voziti za ekipu Honde, što je i potvrdio prije nekoliko dana.

"Uzbuđen sam. Sljedeće godine vozim Super GT prvenstvo za Hondu. Volim ovu kategoriju, sanjao sam o tome posljednjih godina", istakao je Button.

Sezona japanskog Super GT prvenstva se sastoji od osam utrka, a osim Honde takmiče se još dva proizvođača, Nissan i Leksus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti