Jenson Button razočaran sezonom

Button: Ovo je najgora sezona u McLarenu

Jenson Button razočaran sezonom

Jenson Button je ovu sezonu okarakterisao kao najgoru od tri koje je proveo u McLarenu, tvrdeći da MP4-27 bolid nije kao njegovi prethodnici.

Britanac je priznao da je kompletna sezona bila jedna velika borba. Bez obzira na pobjede u Australiji i Belgiji, vozač McLarena se suočio sa padom forme sredinom sezone i njegovi rezultati su bili slabiji od očekivanog.

 

" Ovaj bolid nije ni blizu prethodnih i ovo je najgora sezona otkako sam u McLarenu. Imali smo probleme skoro svakog vikenda i moramo to zaustaviti", izjavio je Button.

 

" Vikend u Abu Dhabiju je bio čudan, petak je bio dobar, subota isto tako, ali kvalifikacije nisu prošle onako kako smo očekivali. Moramo promijeniti puno toga, nadati se je da će naredna godina biti puno bolja."

 

Loša vijest za McLaren je i to što njihove šanse u borbi za titulu konstruktora opadaju. Pojedinačno, Button čak i sa dvije pobjede nije u stanju izjednačiti broj bodova iz prethodne dvije godine u Mclarenu. 

 

" Ostale su još dvije utrke koje moramo dobro odraditi da bi pobijedili Ferrari u borbi konstruktora, razmak je 22 boda, što je jako puno." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije