Jenson Button zadovoljan drugim mjestom

Nakon odustajanja u Italiji, u Singapuru drugi

Jenson Button zadovoljan drugim mjestom

M. Maksimović

Jenson Button, svjetski prvak iz 2009. godine, ove ne briljira kao prošle, ali marljivo skuplja bodova. Prošlu sezonu je završio na drugom mjestu sa 270 osvojenih bodova, sada na kontu ima 119.

Nakon odustajanja u Italiji završio je u Singapuru na drugom mjestu, treći put ove sezone. 

Na posljednjih sedam utrka imao je šest plasmana unutar prvih deset. U nedelju je završio na drugom mjestu, iako je u jednom trenutku zamalo udario u Sebastiana Vettel i to za vrijeme safety cara na stazi.

 

''Utrka je bila vrlo teška, trajala je dva sata. U jednom trenutku je Sebastian ubrzao, a onda je naglo zakočio. Nisam to očekivao, nagazio sam kočnicu i uspio sam izbjeći sudar. Zadovoljan sam rezultatom, pogotovo ako se zna da sam startao kao četvrti. Za nas kao ekipu, vikend je bio težak zbog kvara na bolidu, ali i dalje smo svjesni kako imamo dobar bolid. Mi smo u svakoj utrci favoriti za pobjedu'', tvrdi Button. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.