Jorge Lorenzo najbrži

Velika nagrada Portugala

Jorge Lorenzo najbrži

Teme:

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo došao je do pobjede na 14. utrci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Portugala.

Mladi Španac je do pobjede došao ispred Caseya Stonera (Ducati) i vozača Honde Danija Pedrose. Zahvaljujući ovoj pobjedi Lorenzo je u generalnom plasmanu smanjio prednost aktuelnog prvaka Valentina Rossija na 18 bodova, pošto je Italijan četvrti prošao kroz cilj.

U klasi do 250 kubika pobijedio je branitelj naslova svjetskog prvaka Italijan Marco Simoncelli (Gilera). Drugi je bio Španac Hector Barbera (Pepe World Team), a treći Francuz Mike di Meglio (Mapfre Aspar).

U ukupnom poretku vodi Japanac Hiroši Aojama (Honda), koji je osvojio četvrto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.