Kada probuditi Schumachera iz kome?

Doktori u dilemi

Kada probuditi Schumachera iz kome?

Dok doktori koji se u Grenoblu brinu o zdravstvenom stanju šampionu Formule 1 šute, postoje i oni koji smatraju da bi zbog budućeg funkcionisanja vitalnih organa nekadašnji šampion uskoro morao biti probuđen.

Nakon 13 dana u stanju izazvane kome, stručnjaci smatraju da bi bilo poželjno da ljekari probude sedmostrukog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera, jer bi u suprotnom, pretjerano djelovanje jakih ljekova moglo da ostavi i trajne posljedice na neke organe.

"Ako bi se što prije probudio iz kome, to su veći izgledi da će se osnovne tjelesne funkcije poput disanja vratiti u normalu", izjavio je direktor Instituta za urgentnu medicinu u Hamburgu Heinz Peter Moecke.

Sa druge strane doktori koji se brinu o Schumacherovom stanju nakon nesreće treba da utvrde kada je najbolji trenutak za buđenje, a niko od njih nije izašao pred javnost da o tome govori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.