Kallio propušta Laguna Secu

Kallio propušta Laguna Secu

T. Hebib

Mika Kallio je prisiljen propustiti sljedeću utrku MotoGP šampionata koja je na rasporedu ovog vikenda zbog povrede zadobijene u Holandiji.

Debitant u najjačoj klasi u Assenu je bio nadomak svog najboljeg rezultata ove sezone, no u finalnom krugu, par krivina prije ciljne ravnine, doživio je teži pad pri kojem je povrijedio prst lijeve ruke.

Fincu je prst oguljen do kosti i ostaće bez nokta. Iako nije došlo do oštećenja živaca ljudi iz Pramac Ducati tima su odlučili da ne nastupi u Sjedinjenim Državama kako bi bio što spremniji za VN Njemačke.

Također, pala je i odluka da neće tražiti zamjenu za Kallia, što znači da će Niccolo Canepa biti njihov jedini vozač u Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije