Kamera na kacigi razlog teškoj povredi Schumachera?

Policijska istraga

Kamera na kacigi razlog teškoj povredi Schumachera?

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher već 50 dana leži u bolnici u Grenoblu gdje se bori za život nakon teškog pada na skijanju u u francuskim Alpama 29. decembra.

I dok doktori rade sve kako bi se sedmerostruki šampion Formule 1 oporavio, policija i dalje provodi istragu i ispituje kako je moguće da je Nijemac zadobio tako teške povrede mozga kada je utvrđeno da nije vozio velikom brzinom?

Istraga koja je obavljena nešto ranije pokazala da je Schumacher vozio propisanom brzinom i da je sva oprema koju je nosio bila ispravna, ali je uprkos svemu zadobio teške povrede.

Pripadnici francuske policije istragu su usmjerili u pravcu kamere koja se nalazila na kacigi koju je nosio legendarni vozač Formule 1.

Konkretno, sumnja se da je fotoaparat koji je bio prikačen oštetio kacigu koja je pri udaru njemačkog sportiste o stijenu eksplodirala. Trenutno se vrše laboratorijska testiranja koja treba da utvrde da li je kamera prouzrokovala raspad kacige i samim tim težu povredu mozga Schumachera koji je već 50 dana u komi. 

Prije nekoliko dana njegova porodica je potvrdila da je preležao upalu pluća i da traje proces buđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.