Karthikeyanu kazna i srednji prst od Vettela

Indijac zaradio nadimak ''krastavac''

Karthikeyanu kazna i srednji prst od Vettela

M. Maksimović

Iako nije osvojio bodove, Narain Karthikeyan, vozač HRT-a je često spominjan nakon utrke. Prvo je Indijac koštao Jensona Buttona bodova, a onda je zasmetao i svjetskom prvaku Sebastainu Vettelu. 

Nijemac se sudario sa vozačem HRT-a, nakon čega mu je pukla guma, pa je završio na 11.mjestu.

Nakon utrke je Vettel Indijca prozvao tikvanom, a kamera na bolidu je najbolje oslikala reakciju svjetskog prvaka. 

 

 

S obzirom da sam u ranoj fazi utrke izgubio radio vezu sa ekipom, moje četvrto mjesto bilo bi

zadovoljavajuće. Međutim, na stazi je bilo tikvana', ja sam naletio na jednog i ekstremno sam frustriran zbog toga. Mislim da je Karthikeyan bio van staze'' kaže Sebastina Vettel.

 

 

Sudije su nakon utrke ponovo pregledavale snimak te su odlučile kazniti vozača HRT-a sa dodatnih 20 sekundi. Dan kasnije nakon utrke, pojavio se snimak reakcije Sebastiana Vettela nakon kontakta sa Karthikeyanom.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.