Kazne za Buttona, Raikkonena i Bottasa

Prekoračenje brzine u pit lineu

Kazne za Buttona, Raikkonena i Bottasa

M. Maksimović

Vikend u Barceloni počeo je kaznama za Jensona Buttona, Kimi Raikkonena i Valtteri Bottas. Sva trojica su kažnjena zbog prekoračenja brzine prilikom prolaska kroz pit line. 

Vozač McLarena, kažnjen je zbog prekoračenja brzine u pit laneu. Jenson je kroz pit lineu prošao brzinom od 86.3 km/h, što je brže od puno dozvoljene brzine (60 km/h). Za prekoračenje brzine Button je kažnjen sa 1000 eura.

 

Istu stvar napravio je Kimi Raikkonen koji je bio nešto brži od Buttona u prolasku kroz pit lineu, također je kažnjen sa 1000.eura, dok je Finac ostao kratak simboličnih 100 eura. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti