Kažnjen i Sergio Perez

Schuamcher će startati kao treći

Kažnjen i Sergio Perez

M. Maksimović

Nakon Nice Rosberga, Romana Grosjena, Marka Webbera, prije utrke za VN Njemačke, kažnjen je Meksikanac Sergio Perez.Perez je dobio kaznu pomjeranja pet mjesta u odnosu na rezultat kvalifikacija zbog blokiranja ostalih vozača.

Vozač Saubera je svoj nastup u kvalifikacijama za VN Njemačke završio nakon druge sesije.Završio je na 12.mjestu, ali je kasnije utvrđeno kako je tokom upravo druge sesije blokirao na stazi Kimi Raikkonena i Fernanda Alonsa.To znači da će Meksikanac danas startati sa 17.mjesta.Webber se pomjera na osmo mjesto, Grosjean na dvadeseto, dok je Nico Rosberg nakon kazne došao na 21.mjesto. s obzirom na ove kazne, Michael Schumacher se probio na treće mjesto, Nico Hulkenberg na sjajno četvrto, dok će Maldonado starati kao peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.