Kehler: Michael bi u komi mogao biti više sedmica

Prema tvrdnjama cijenjenog neurohirurga

Kehler: Michael bi u komi mogao biti više sedmica

Profesor Uwe Kehler inače cijenjeni neurohirurg sa Klinike Asklepios u Hamburgu tvrdi kako bi Michael Schumacher mogao ostati u komi sedmicama, možda čak i mjesecima.

Kehler je mišljenja kako je važno da je Michael u ušao u jednu stabilnu fazu iako je situacija i dalje kritična.

"Kada su u pitanju ovako teške povrede onda je potrebno da prođu dvije do tri sedmice da bi pacijenta počeli buditi iz kome. Mogu proći i dani ali i sedmice dok pacijent prvi put otvori oči. Nažalost, nije isključeno da se pacijent ne probudi normalno. U ovakvim situacijama prva tri-četiri dana su rekao bih od presudnog značaja, ali bez obzira na to, teško se mogu dati bilo kako izjave. Ako pacijent ostane stabilan, možete da isključite mjere za smanjivanje intakranijalnog pritiska i probuditi ga iz kome" naglašava Uwe Kehler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.