Kevin Magnussen kuca na vrata McLarena

Kao zamjena za Pereza

Kevin Magnussen kuca na vrata McLarena

Mladi Danac, Kevin Magnussen bi se mogao naći na startnom gridu u bolidu McLarena. Sin bivšeg test vozača Jana Magnussena bi stigao kao zamjena za Sergia Pereza. Kevin je ove sezone nastupao u Formuli Renault 3.5 gdje je na kraju osvojio naslov sa 274 boda ispred  Belgijanca Stoffela Vandoornea i već ranije spominjanog Felixa Da Coste.

Kevin je nastupa za francusku ekipu DAMS-a zajedno sa Normanom Natom. Prije Formule Renault 3.5, Kevin je vozio i Britansku i Njemačku Formulu 3, zatim Formulu Renault 2.0, Dansku Formulu Ford.
Jedan od razloga zbog kojih bi se McLaren mogao odlučiti za Magnussena može ležati u činjenici da šef ekipe Martin Whitmarsh preferira upravo Formulu Renault 3.5 više od GP2 serije.

"Naravno da je veliki rizik otići u vrhunsku ekipu, jer ukoliko se ne pokažete kao pravi letite iz Formule 1. Ukoliko završim u vrhunskoj ekipi i ne pokažem se kao pravi, onda nisam dovoljno dobar za Formulu 1" tvrdi mladi Magnussen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.